Crew

Alvorens een ballon kan opstijgen moet er veel werk gebeuren. De mand moet worden opgebouwd, en de ballon moet aan de mand worden gekoppeld. Daarna wordt de ballon gevuld met koude lucht. Wanneer de ballon geheel met koude lucht is gevuld dan gaat de piloot de koude lucht verwarmen met de brander, waarna de ballon overeind komt te staan.

Bij al deze werkzaamheden vervult de crew een zeer belangrijke rol.

Nadat de ballon is opgestegen vertrekt de crew in de volgwagen om de ballon te volgen. Het volgen van een ballon is een kunst op zich, de ballon volgt immers een rechte lijn, de wegen echter zelden.

Tijdens de ballonvaart staat de crew middels een boordradio in contact met de ballon, zodat de piloot o.a. de richting en snelheid kan aangeven.

Als de ballon is geland gaat de crew eerst naar de landeigenaar om toestemming te vragen om de ballon te bergen. Wanneer alles weer is ingepakt vertrekken het ballonteam en haar gasten om samen het "apr├Ęs-ballon" te vieren, een gezellig samenzijn met de gasten om de "Luchtdoopcertificaten" uit te reiken.

De crew is een sterke schakel in de veilige en goede uitvoering van een ballonvaart. Teamwork en geestdrift, gezelligheid en klantvriendelijkheid vormen belangrijke aspecten hierin.

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van Pijnappel Ballonvaarten Apeldoorn, en ben je in het bezit van rijbewijs BE, neem dan eens contact met ons op. Telefoonnummer 055-3601.000 (Marcel Pijnappel)